Laatste nieuws

Motorrijders in actie voor Verwendag

Het was een supergezellige dag voor de motorrijders die op 15 september de Landstede Motortoertocht reden. De tocht ging voor een groot deel over de Veluwe. Het weer was mooi, de routes prachtig en de pauzes gezellig. De laatste stop was bij het Deventer Ziekenhuis (DZ). Daar werd iedereen hartelijk ontvangen en kreeg het goede doel van de dag – Vrienden van DZ – te horen dat ze € 210,- ontvangen. Als bijdrage aan de organisatie van een speciale “verwendag” voor (ex) borstkankerpatiënten op 3 november aanstaande.

 

Marathonlopers halen €2.500,- op

Zoveel mogelijk geld inzamelen voor de Vrienden van het Deventer Ziekenhuis. Zodat deze stichting een mooie website kan realiseren voor kids die naar het ziekenhuis moeten. Dat was het doel de van broers Robert, Jeroen en Edwin Saris en hun vriend Dick Willemsen. Op zondag 15 oktober liepen ze hiervoor de marathon van Amsterdam. Stuk voor stuk haalden ze de finish met een prachtig eindresultaat: meer dan 2500 euro voor het ziekenhuis.

Zwaar was het, zei de een. Kapot, was de ander na afloop. Maar de pijn was ook snel weer vergeten. Want Robert, Jeroen, Edwin en Dick hebben het maar mooi geflikt: een marathon uitlopen voor een speciale kinder- en jongerenwebsite van het Deventer Ziekenhuis!

Er was meer dan een half jaar intensief trainen voor nodig. Wekelijks liep het viertal tot 40 trainingskilometers. De voldoening na afloop was dan ook groot; liefst 2500 euro zamelden ze met hun initiatief in. Robert: ‘Bij zo’n marathon moet je de laatste tien kilometer echt op karakter uitlopen. Na afloop was ik best kapot. Maar die kinderen die naar het ziekenhuis moeten, moeten vaak nog veel meer karakter hebben vanwege hun ziekte. Ik ben gezond en blij dat ik kan en mag lopen. Dat was voor ons een geweldige motivatie om iets voor zieke kinderen te doen.’

Schenking Huurdersvereniging Deventer

De huurdersvereniging Deventer (HVD) schenkt 4000 euro aan de kinderafdeling van het Deventer Ziekenhuis. Volgens de organisatie is de huurvereniging overbodig geworden. Het overgebleven geld geven zij aan vier goede doelen uit de omgeving. Bestuurder Eric Kroon en activiteitenbegeleidster Anke Kraaijenzank namen de gift in ontvangst.

De huurdersvereniging is in 1987 gestart als Deventer Woonconsumenten (DWO). Na enkele jaren openden zij een kantoor aan de Schoolstraat en veranderde de naam in Huurdersvereniging Deventer. Het aantal leden liep op tot 3300. De verschillende verhuurorganisaties hadden zo hun eigen besturen. Later werd het ook verplicht om een bewonersorganisatie op te richten zodat huurders een stem kregen. Langzamerhand is de HVD overbodig geworden, concludeerde het bestuur.

Het overgebleven geld wordt gedoneerd aan organisaties die geen subsidie ontvangen van de gemeente: de kinderafdeling van het Deventer Ziekenhuis, Hospice de Winde, het Deventer Rode Kruis en WSV de IJssel. Alle organisaties kregen een bedrag ter waarde van 4000 euro. Op dinsdag 26 juni kwam de voorzitter van de Huurdersvereniging, de heer Brouwer, hiervoor een cheque overhandigen.

Op de foto van links naar rechts:
Annette Aalbers (voorzitter van de Vrienden van Deventer Ziekenhuis), Eric Kroon (Raad van Bestuur), Anke Kraaijenzank (activiteitenbegeleider op de Kinderafdeling), Wilfried Brouwer (voorzitter van de Huurdersvereniging Deventer)

Geslaagde eerste Vriendenavondvrienden-van-dz-vriendenavond

Op donderdag 19 april vond een eerste, zeer geslaagde Vriendenavond van de Stichting Vrienden van Deventer Ziekenhuis plaats. ‘Inspirerend, leuk, verrassend en wat een goede netwerkavond’ waren enkele van de reacties. De Vriendenstichting mocht in totaal zo’n 50 bedrijven en organisaties verwelkomen op dit eerste netwerkevent. Zij kregen informatie over de Vriendenstichting, maakten kennis met innovatieve en onderscheidende projecten in het Deventer Ziekenhuis en kregen gelegenheid tot onderling netwerken. Gasten gingen bijzonder positief gestemd naar huis. ‘Wat mooi om het ziekenhuis zo eens van een heel andere kant te zien en goed dat het ziekenhuis zo de armen uitspreidt naar de stad’, aldus een ondernemer.

Door de ogen van een vluchteling

Samir Maglajlic vluchtte twintig jaar geleden uit het voormalig Joegoslavië naar Nederland. Over zijn levensverhaal hij het boek: “Door de ogen van een vluchteling”. De opbrengst van dit boek schenkt Samir aan de Stichting Vrienden van het Deventer Ziekenhuis.

Samir kwam samen met zijn vrouw in het AZC in Schalkhaar terecht. ‘Het was een zware tijd. Ik leefde in een permanente angst en durfde de straat niet op.’ Toch overheerst bij hem het optimisme: ‘Ik werd met open armen ontvangen. Ik ben trots op Nederland. ‘Ik heb oorlog meegemaakt en ervaren hoe belangrijk vrijheid en vrede zijn.’

Als dank besloot Samir tot het schrijven van zijn boek, nadat hij het maatschappelijk klimaat zag veranderen als gevolg van het populisme. ‘De kloof is groter geworden, het beeld over vluchtelingen negatiever. ‘Mijn boek is een pleidooi voor begrip van een echte oorlogsvluchteling en hoe zij kansen hebben gekregen en die ook hebben gegrepen.’

“Door de ogen van een vluchteling” is te koop in de kiosk van het Deventer Ziekenhuis.

Piano

Piano

Het Deventer Ziekenhuis vindt gastvrijheid en een goede ontvangst van groot belang. Daarom willen we graag een mooie piano aanschaffen die een plekje krijgt in onze centrale hal.

Donatieknop