Vriendenhardlopen2

Marathonlopers halen €2.500,- op

Zoveel mogelijk geld inzamelen voor de Vrienden van het Deventer Ziekenhuis. Zodat deze stichting een mooie website kan realiseren voor kids die naar het ziekenhuis moeten. Dat was het doel de van broers Robert, Jeroen en Edwin Saris en hun vriend Dick Willemsen. Op zondag 15 oktober liepen ze hiervoor de marathon van Amsterdam. Stuk voor stuk haalden ze de finish met een prachtig eindresultaat: meer dan 2500 euro voor het ziekenhuis.

Zwaar was het, zei de een. Kapot, was de ander na afloop. Maar de pijn was ook snel weer vergeten. Want Robert, Jeroen, Edwin en Dick hebben het maar mooi geflikt: een marathon uitlopen voor een speciale kinder- en jongerenwebsite van het Deventer Ziekenhuis!

Er was meer dan een half jaar intensief trainen voor nodig. Wekelijks liep het viertal tot 40 trainingskilometers. De voldoening na afloop was dan ook groot; liefst 2500 euro zamelden ze met hun initiatief in. Robert: ‘Bij zo’n marathon moet je de laatste tien kilometer echt op karakter uitlopen. Na afloop was ik best kapot. Maar die kinderen die naar het ziekenhuis moeten, moeten vaak nog veel meer karakter hebben vanwege hun ziekte. Ik ben gezond en blij dat ik kan en mag lopen. Dat was voor ons een geweldige motivatie om iets voor zieke kinderen te doen.’