Cheque Huurdersvereniging

Schenking Huurdersvereniging Deventer

De huurdersvereniging Deventer (HVD) schonk 4000 euro aan de kinderafdeling van het Deventer Ziekenhuis. Volgens de organisatie is de huurvereniging overbodig geworden. Het overgebleven geld gaven zij aan vier goede doelen uit de omgeving. Bestuurder Eric Kroon en activiteitenbegeleidster Anke Kraaijenzank namen de gift in ontvangst.

De huurdersvereniging is in 1987 gestart als Deventer Woonconsumenten (DWO). Na enkele jaren openden zij een kantoor aan de Schoolstraat en veranderde de naam in Huurdersvereniging Deventer. Het aantal leden liep op tot 3300. De verschillende verhuurorganisaties hadden zo hun eigen besturen. Later werd het ook verplicht om een bewonersorganisatie op te richten zodat huurders een stem kregen. Langzamerhand is de HVD overbodig geworden, concludeerde het bestuur.

Het overgebleven geld wordt gedoneerd aan organisaties die geen subsidie ontvangen van de gemeente: de kinderafdeling van het Deventer Ziekenhuis, Hospice de Winde, het Deventer Rode Kruis en WSV de IJssel. Alle organisaties kregen een bedrag ter waarde van 4000 euro. Op dinsdag 26 juni kwam de voorzitter van de Huurdersvereniging, de heer Brouwer, hiervoor een cheque overhandigen.

Op de foto van links naar rechts:
Annette Aalbers (voorzitter van de Vrienden van Deventer Ziekenhuis), Eric Kroon (Raad van Bestuur), Anke Kraaijenzank (activiteitenbegeleider op de Kinderafdeling), Wilfried Brouwer (voorzitter van de Huurdersvereniging Deventer)